20 Ocak 2026 tarihli Gelir İdaresi Başkanlığında 252 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile tevkif yoluyla kesilen vergilerin nakden iadesine ilişkin 2026 takvim yılında uygulanacak hadler belirlenmiştir.
- Tevkif yoluyla kesilen vergilere ilişkin nakden iade tutarı üst sınırı 426.000 TL (2025 yılı için uygulanmakta olan tutar: 340.000 TL)
- Mükelleflerle süresinde tam tasdik sözleşmesi düzenlemiş Yeminli Mali Müşavirler tarafından hazırlanacak tam tasdik raporu uyarınca nakden iade edilebilecek tutarın üst sınırı ise 4.266.000 TL(2025 yılı için uygulanmakta olan tutar: 3.400.000 TL).
Belirtilen hadler, 2026 takvim yılında yapılacak nakden iade taleplerinde uygulanacak olup, ilgili mükellefler ve uygulayıcılar tarafından dikkate alınması gerekmektedir.
İlgili duyuru bültenimizin ekinde yer almaktadır.
Saygılarımızla,
Ahmet Cangöz
Ortak | Vergi Bölüm Başkanı
Makale metnini kopyala
